درباره شنوایی | پیشگیری از کم شنوایی

10 نکته کلی در مورد محافظت از شنوایی

1. از گوشگیرهای مخصوص استفاده کنید

هر چقدر سر و صدای محیط بلند تر باشد و شما مدت زمان بیشتری در معرض این سر وصدا باشید ریسک اینکه بیشتر به شنوایی خود آسیب بزنید بیشتر خواهد شد. اگر در معرض سر و صدای محیطی قرار می گیرید از گوشگیر های مخصوص استفاده کنید و اگر نمی توانید از محل شلوغ و پر سر وصدا دور شوید به خود استراحت های 10 دقیقه ای بدهید تا گوش شما بهبود یابد.

2. صدای موزیک خود را کم کنید

هیچ وقت با هدفون های خود موزیک را با شدت بالا گوش ندهید، شدت بالا یعنی هنگامی که هدفون در گوش شماست و دیگر صدای محیط اطراف را نمی شنوید یا اینکه افرادی که در کنار شما هستند به راحتی می توانند صدای موسیقی شما را بشنوند.

3. از قانون 60/60 استفاده کنید

برای اینکه از موزیک خود لذت ببرید شدت صدای دستگاه را روی 60 درصد کل صدا تنظیم کنید و روزانه تنها 60 دقیقه از آن استفاده کنید و به موسیقی گوش دهید.

4. استفاده از هدفون برای گوش دادن به موسیقی

برای گوش دادن به موزیک از هدفون های شخصی که دارای ویژگی Noise Cancelling (کاهش نویز) هستند استفاده کنید یا حتی از هدفون های بزرگ برای از بین بردن صدای نویز محیطی استفاده کنید. این هدفون ها نویز را از بین می برند و به شما اجازه می دهند که شدت صدای موسیقی را در حد پایین نگه دارید. هدفون های داخل گوشی کمتر اثر ضد نویز و سر وصدا را دارد پس اگر از این هدفون ها استفاده می کنید مداوم به گوش خود استراحت بدهید.

5. صدای ولوم را کم کنید

هنگامی که از تلویزیون، رادیو و کامپیوتر و سایر وسایل این چنینی استفاده می کنید شدت صدای آن را پایین نگه دارید، زیرا که تغییر عادت شنوایی شما از صدای بلند به آهسته تاثیر قابل توجهی در شنوایی شما در طولانی مدت خواهد گذاشت. اگر برای صحبت کردن هنگام دیدن تلویزیون لازم است با صدای بلند حرف بزنید پس شدت صدای تلویزیون مناسب نیست.

6. در کنسرت ها و اجراهای زنده از گوشگیر استفاده کنید

این گوشگیرها توانایی کاهش سر و صدا را از 15 دسی بل تا 35 دسی بل دارند. این کاهش شدت نه در حدی خواهد بود که لذت شنیدن موسیقی را از شما بگیرد و نه اجازه می دهد آسیب غیر قابل جبرانی به شنوایی شما وارد شود.

7. با سر و صدا و نویز محل کار خود کنار نیایید

اگر در محل کار خود سر وصدا و نویز آزار دهنده وجود دارد حتماً با مدیران خود صحبت کنید تا از دستگاهی استفاده کنند که نویز کمتری تولید می کند یا اینکه برای شما محافظ شنوایی تهیه کنند.

8. از انواع محافظ گوش استفاده کنید

اگر شغل شما کار کردن با دستگاه های پر سر وصدا مثل دستگاههای چمن زن، اره برقی و غیره می باشد حتماً از محافظ های گوش استفاده کنید.

9. هنگام شنیدن صدای موسیقی در ماشین مراقب باشید

گوش دادن به صدای موزیک با شدت بالا در فضاهای بسته مثل ماشین آسیب های جدی ای می تواند به شنوایی وارد کند لذا در خودروی خود به صدای بلند موزیک برای مدت طولانی گوش ندهید.

10. به گوش های خود استراحت دهید

اگر برای مدتی در معرض سر وصدای بلند بوده اید به گوش ها (شنوایی) خود استراحت بدهید. اگر شما برای مدت 2 ساعت در معرض صدای 100 دسی بلی بوده اید (مثلاً صدای باند موسیقی در مجالس عروسی) به 16 ساعت استراحت شنوایی جهت ریکاوری احتیاج دارید.

تغذیه مناسب برای پیشگیری از کم شنوایی

پتاسیم

فولیک اسید

منیزیم

زینک

پتاسیم مسئول تنظیم مایع درون خون و بافت های بدن می باشد. از آنجا که مایع داخل گوش داخلی مسئول ترجمه صوت های مکانیکی به پالس های الکتریکی است، پتاسیم برای سلامت شنوایی مهم است چون میزان این مایع را تنظیم می کند، هنگامی که سن بالاتر می رود میزان این مایع تغییر کرده و شخص مبتلا به پیرگوشی می شود.

غذاهای غنی از پتاسیم:

سیب زمینی، اسفناج، لوبیا، گوجه فرنگی، کشمش، زردآلو، موز، طالبی، پرتقال، ماست، شیر.

فولیک اسید یک عنصر بحرانی برای رشد سلول های جدید می باشد، تحقیقات نشان داده است افرادی که میزان فولیک اسید خون آنها از یک نسبتی پایین تر می باشد بیشتر به پیرگوشی دچار می شوند. مکمل های حاوی فولیک اسید روند کاهش شنوایی را کند می کنند زیرا که گردش خون را تنظیم می کنند و باعث می شوند سلول های مویی گوش داخلی سالم بمانند و درست کار کنند.

غذا های غنی از فولیک اسید:

گوشت قرمز، اسفناج، کلم بروکلی و مارچوبه.

تحقیقات مرکز Kresge دانشگاه میشیگان نشان داده است افرادی که جهت پیشگیری از کم شنوایی با منیزیم (همراه با ویتامین هایی همچون ویتامین A، C و E) درمان شدند، از کم شنوایی ناشی از نویز و سر وصدا کمتر آسیب دیده اند. دانشمندان معتقدند این امر بخاطر خاصیت منیزیم در از بین بردن رادیکال های آزادی که توسط نویز تولید می شوند می باشد و دقیقاً مانند یک لایه محافظ قبل از سلول های مویی داخل گوش داخلی عمل میکند.

غذاهای غنی از منیزیم:

انواع میوه ها، سبزیجات، مانند، موز، سیب زمینی، کنگر فرنگی، گوجه فرنگی و کلم بروکلی.

زینک کار افزایش ایمنی بدن، رشد سلول ها و بهبود زخم ها و آسیب دیدگی های بدن را انجام می دهد. این ماده می تواند از عفونت گوش که در دوران سرماخوردگی ممکن است رخ دهد جلوگیری می کند. در بعضی تحقیقات نیز به عنوان درمان وزوز گوش معرفی شده است (که این به نوع وزوز گوش مرتبط است). توجه داشته باشید که زینک با آنتی بیوتیک ها و دیورتیک ها همخوانی ندارد لذا قبل از استفاده نظر پزشک متخصص را جویا شوید.

غذاهای غنی از زینک:

گوشت گوساله، گوشت مرغ، بادام، بادام هندی، بادام زمینی، لوبیا، نخود فرنگی، شکلات تلخ، عدسی و صدف دریایی.